Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Запроваджені проти Росії санкції не зупинять війну в Україні

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, Росія використовує хорватського депутата Європарламенту Міслава Колакушіча для поширення кремлівського меседжу про те, що «запроваджені проти росії санкції не зупинять війну в Україні». «Днями під час виступу в Європарламенті М.Колакушіч заявив: якщо Євросоюз справді не хоче фінансувати війну, то має запровадити санкції також і проти США, що постачають зброю Україні. Загалом М.Колакушіч досить обережно просуває кремлівські тези в західному інформаційному просторі, не висловлюючи відверту підтримку Росії. Періодично депутат Європарламенту ретранслює меседжі Росії про "залежність ЄС від США" та дискредитує українських союзників на міжнародній арені», — йдеться у повідомленні.

Такий меседж вигідний російській пропаганді для того, щоби дискредитувати союзників України в цій війні, мовляв, санкцій, які вводять країни ЄС недостатньо, щоби її зупинити, а США навпаки підігрує агресії і робить все для того, щоби війна тривала довше. Насправді США на правах союзника надає Україні зброю для оборони своєї цілісності та суверенності, на які й посягнула Росія розв'язавши криваву війну.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join