Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Захід мілітаризує Польщу, щоб розпочати війну проти Росії та Білорусі

Пропагандисти поширюють у своїх медіа меседж, що, мовляв, відродження мілітаристської Польщі стало головною метою теперішнього польського уряду. Нібито Захід вже давно підштовхує країну до цього і вже за кілька років Польща отримає американську тактичну ядерну зброю. У повідомленнях йдеться, що Польща нібито готується замінити Францію та Німеччину у ролі «американського спостерігача» над Європою. Крім того, буцімто вже є плани збільшення чисельності солдат у польській армії до 1,5 мільйона. і що у такий спосіб НАТО готує країну до початку війни проти Росії та Білорусі. 

На меседж звернули увагу аналітики проєкту EUvsDisInfo. Вони наголошують, що теперішня модернізація польської армії та купівля нового озброєння є відповіддю Польщі на російську агресію проти України. Крім того, згідно з Національною безпековою стратегією Польщі 2020 року, найбільшою безпековою загрозою для Польщі є «неоімперіалістична політика владних еліт Російської Федерації», що реалізовується силою. Польські високопосадовці стосовно цього посилаються на російську агресію проти Грузії, України, а також анексію Криму.

Поширюючи такі меседжі пропагандисти хочуть представити Польщу як агресивну та войовничу «анти-Росію», що готова піти війною у будь-який момент. Крім того, вони також хочуть не лише перекласти відповідальність за дії Росії на треті сили, але й відвернути увагу від злочинів росіян. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись