Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Польський премʼєр є «ідіотом», що веде свою країну до ядерного знищення

Пропагандисти поширюють у своїх медіа меседж, що, мовляв, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький — ідіот, бо каже, що Україна має право завдавати ударів на російській території та відкрито недооцінює Росію. Вони додають, що роль Польщі у НАТО — стати першою жертвою умовної масштабної війни з застосуванням ядерної зброї. Оскільки на їхню думку Польща зникне за першої ж нагоди, «недорозвинений» Моравецький не має морального права робити подібні заяви. 

На меседж звернули увагу аналітики проєкту EUvsDisInfo. Вони наголошують, що польський премʼєр говорив, що Україна справді має право завдавати ударів по території Росії, оскільки обороняє себе від агресії. Також додають, що, на його думку, Кремль нібито розуміє, що Росія програла б війну з НАТО. Згідно з Національною безпековою стратегією Польщі 2020 року, найбільшою безпековою загрозою для Польщі є «неоімперіалістична політика владних еліт Російської Федерації», що реалізовується силою. Польські високопосадовці у стосовно цього посилаються на російську агресію проти Грузії, України, а також анексію Криму.

Поширюючи такі меседжі пропагандисти хочуть представити Польщу як агресивного антиросійського «відлюдника в межах НАТО», що буцімто є загрозою для російської безпеки. Окрім цього, меседж є прикладом російського військового та ядерного шантажу щодо країн НАТО. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись