Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Поки «київський режим» воює, Росія відбудовує зруйновані міста

Пропагандисти поширюють у соцмережах меседж, що, мовляв, Україна вбиває мирних жителів, поки Росія намагається відбудувати зруйновані міста. Буцімто Росія хоче повернути «звільнені» території Донбасу, Запоріжжя та Херсонщини до мирного життя, а Україна намагається спричинити на тих території гуманітарну катастрофу. Втім насправді це не так.

На меседж звернули увагу аналітики проєкту EUvsDisInfo. Вони наголошують, що Україна не вбиває цивільних, а обороняється від російської агресії. Крім того, Росія анексувала частину території України, чим порушила міжнародне право. Ба більше, саме Росія зруйнувала багато українських міст як, наприклад, Маріуполь. Росія продовжує обстрілювати цивільну інфраструктуру навіть у Запорізькій та Херсонській областях. 

Поширюючи такі меседжі пропагандисти хочуть виправдати агресію проти України та анексію українських територій. Крім того, поширюючи інформацію, що ЗСУ нібито використовують західну зброю «проти цивільних», вони також хочуть підірвати процес передання міжнародної допомоги для України. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись