Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Захід мілітаризує Польщу, щоб розпочати війну проти Росії та Білорусі

Пропагандисти поширюють у своїх медіа меседж, що, мовляв, відродження мілітаристської Польщі стало головною метою теперішнього польського уряду. Нібито Захід вже давно підштовхує країну до цього і вже за кілька років Польща отримає американську тактичну ядерну зброю. У повідомленнях йдеться, що Польща нібито готується замінити Францію та Німеччину у ролі «американського спостерігача» над Європою. Крім того, буцімто вже є плани збільшення чисельності солдат у польській армії до 1,5 мільйона. і що у такий спосіб НАТО готує країну до початку війни проти Росії та Білорусі. 

На меседж звернули увагу аналітики проєкту EUvsDisInfo. Вони наголошують, що теперішня модернізація польської армії та купівля нового озброєння є відповіддю Польщі на російську агресію проти України. Крім того, згідно з Національною безпековою стратегією Польщі 2020 року, найбільшою безпековою загрозою для Польщі є «неоімперіалістична політика владних еліт Російської Федерації», що реалізовується силою. Польські високопосадовці стосовно цього посилаються на російську агресію проти Грузії, України, а також анексію Криму.

Поширюючи такі меседжі пропагандисти хочуть представити Польщу як агресивну та войовничу «анти-Росію», що готова піти війною у будь-який момент. Крім того, вони також хочуть не лише перекласти відповідальність за дії Росії на треті сили, але й відвернути увагу від злочинів росіян. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join