Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція ЄС нехтує своїми принципами, бо підтримує надання Україні зброї зі збідненим ураном, але хоче накласти санкції на Білорусь за ядерну зброю

Пропагандисти пишуть, що Європейський Союз не дотримується власних принципів. Мовляв, він заохочує Велику Британію у постачанні зброї зі збідненим ураном для України, але засуджує Білорусь за розміщення російської тактичної зброї на своїй території. Буцімто це те саме, а ЄС лише грає у підміну понять. Це — маніпуляція.

На неї звернули увагу аналітики проєкту EUvsDisInfo. Вони стверджують, що матеріали, оприлюднені пропагандистами, створюють хибне враження того, що зброя зі збідненим ураном та ядерна зброя мають однаковий ефект. Врешті розміщення тактичної зброї у Білорусі є зовсім іншим випадком. 21 березня речник Міноборони Великої Британії заявив, що хоч Росія і намагається прирівняти статус зброї зі збідненим ураном до статусу ядерної, це неправильно через те, що зброя зі збідненим ураном не є забороненою.

Пропагандисти хочуть у такий спосіб відвернути світову спільноту від дій Росії. Зокрема, саме її війська використовують в Україні зброю з характеристиками, забороненими міжнародним правом. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись