Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росія використовує хакерів, щоб отримати інформацію для переваги у війні

Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації України повідомила, що у січні-лютому цього року Урядова команда реагування на компʼютерні надзвичайні події CERT-UA опрацювала понад триста кіберінцидентів та кібератак, що майже вдвоє менше, ніж у відповідний період торік. Тодішню високу активність російських хакерів відомство пояснює підготовкою Росії до повномасштабного вторгнення. 

Від початку 2023 року CERT-UA фіксує зростання кількості кібератак з метою шпигунства з акцентом на утриманні постійного доступу до організації. Крім того, більшу частину шкідливого програмного забезпечення, яке поширюють російські хакери, становлять програми для збирання даних та віддаленого доступу до пристроїв. 

На думку фахівців Держспецзвʼязку, Росія у такий спосіб готується до тривалої війни та намагається отримати будь-яку інформацію, що може дати перевагу у війні проти України, включно з даними щодо мобілізації та даних щодо логістики західної зброї.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись