Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Як американська журналістка Енн Ґаррісон поширює антиукраїнську риторику

Американська журналістка Енн Ґаррісон, що пише для видання The Grayzone, відоме своїми публікаціями з антиукраїнською риторикою та конспірологією, активно веде свій акаунт у соцмережі «X» (раніше — Twitter). Ці дописи проаналізували фахівці Центру протидії дезінформації

Вони зʼясували, що журналістка активно критикує військову допомогу США Україні та поширює російську пропаганду в західному інфопросторі. Зокрема, у 2022 році вона писала, що безпольотна зона дорівнює «повітряній війні» між США та Росією. У 2023 році Ґаррісон говорила про нібито присутність ЦРУ на території України та приписувала американському виданню Newsweek необʼєктивність через висвітлення цієї теми в недостатньо осудливій формі. Енн постійно повторює штампи російської пропаганди — до прикладу, про «готовність» США боротись до останнього українця, викрадення та продаж західної зброї українцями та «високу загрозу» ядерної війни. Ґаррісон звинувачує у всьому лише український уряд та Сполучені Штати, не називаючи Росію агресором. Посилань та доказів до своїх публікацій вона також не додає. 

Журналістка є однією з «корисних іноземців» для російської пропаганди. Використовуючи їхні коментарі, публікації та висловлювання, російські пропагандисти підживлюють хибне враження, буцімто весь світ насправді вважає, що вони мають рацію, а у всьому винна насправді не Росія. Дискредитуючи Україну та її західних партнерів, вони хочуть викликати скепсис щодо підтримки для України та припинити її. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись