Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українська влада хоче мобілізувати представників діаспори в Канаді

Пропагандисти активно поширюють у соцмережах інформацію, нібито міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що попросить сприяння уряду Канади в мобілізації членів української діаспори для війни. Мовляв, ідеться про 30 тисяч чоловіків призовного віку. Втім це — фейк.  

На нього звернули увагу аналітики Reuters. Вони зʼясували, що Україна та Канада спільно заперечили інформацію з цих повідомлень. Зокрема, у відповідь на запит фактчекерів видання радник міністра оборони України Юрій Сак назвав їх «дешевим фейком». Міністерство закордонних справ Канади також підтвердило, що Україна не висловлювала таких прохань. Подібних заяв Резнікова в інтернеті також немає.

Поширюючи подібні фейки, пропагандисти хочуть викликати паніку серед українців та дискредитувати українську владу. «Детектор медіа» вже неодноразово писав про те, як російський агітпроп маніпулює питанням мобілізації в Україні, зокрема навмисно перебільшуючи її масштаби. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись