Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Українці — нацисти, бо обирають великих собак

У російських медіа можна знайти низку дописів, згідно з якими українці нібито є нацистами, бо обирають великих собак. Таку реакцію у пропагандистів викликав один із сюжетів телеканалу «1+1» у межах національного телемарафону. У ньому автори з іронією кажуть, що росіяни полюбляють менших собак, бо домашні улюбленці часто «схожі на своїх господарів» і що російським собакам не зрівнятися з тим же псом Патроном. 

Росіяни стверджують, що подібні твердження образливі та антилюдські за своєю природою. Мовляв, порівняння собак — це приниження для цілої нації та ще одна ознака того, що українці — нацисти. Також вони виправдовуються, що обирають малих собак, бо живуть у «хрущовках». 

Пропагандисти постійно намагаються виставити всіх українців як нацистів, створюючи фейки та перекручуючи справжні факти. У такий спосіб вони хочуть перекласти відповідальність за війну з агресора на жертву агресії. До прикладу, нещодавно росіяни обурювалися тому, що Юлія Паєвська («Тайра») отримала нагороду від США та звинувачували її у підтримці нацизму. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись