Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Бі-Бі-Сі повідомила, що СБУ запобігла спробі отруєння Зеленського психотропними речовинами

Пропагандисти поширюють інформацію, нібито російська служба новин Бі-Бі-Сі повідомила, що СБУ запобігла черговій спробі отруєння Зеленського психотропними речовинами через передозування. Це — фейк.

На нього звернули увагу аналітики VoxCheck. Вони зʼясували, що на сайті та в соціальних мережах російської служби Бі-Бі-Сі немає такого допису. У публічному доступі подібних новин теж немає, навіть у вигляді переказу в українських та іноземних медіа. СБУ не надавала коментарів щодо замахів на Президента України. Секретар РНБО Данілов та радник голови Офісу Президента Подоляк не говорили про способи, якими намагалися вбити Зеленського.

У такий спосіб пропагандисти намагаються знову дискредитувати українську владу. Мовляв, Президент України наркозалежний, а війна лише поглибила проблему. «Детектор медіа» писав про вигадку пропагандистів, згідно з якою Зеленського запросили виступити у реабілітаційному центрі для наркозалежних. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись