Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Українська влада провокує Росію на війну

Про таке пишуть проросійські телеграм-канали. Мовляв, Зеленський підписав заявку на прискорений вступ до НАТО, «закликає» до ядерного удару по Росії й тим самим «дає привід» Росії для агресії. Натомість нібито НАТО вкотре «дає зрозуміти» українцям, що Україна не є членом НАТО, а тому  за Україну вони не «вписуватимуться». Мовляв, українська влада розуміє, що «бавиться з вогнем», але нібито їм «байдуже» до результатів таких «ігор».

Насправді цей меседж знову почали просувати проросійські пропагандисти після того, як Парламентська асамблея ради Європи ухвалила резолюцію, в якій Росія названа терористичним режимом. До резолюції також було долучено поправку з закликом надати Україні системи ППО. 

Після російських масованих ракетних обстрілів України 10-11 жовтня генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що посилення протиповітряної оборони України буде топпріоритетом НАТО, інші західні партнери також повідомили про нові постачання зброї до України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись