Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Шахраї розсилають у месенджерах повідомлення з пропозиціями роботи в Amazon та AliExpress

Шахраї представляються менеджерами з найму в одній із компаній – Amazon чи AliExpress – і нібито шукають нових онлайн-працівників. Пропонують роботу з дому, прості завдання, які можна виконувати в будь-який час і будь-де, а також високу заробітну плату, яку начебто виплачують того ж дня. У разі Amazon обіцяють від 5 до 30 тисяч гривень за день.  «Заробітна плата» в AliExpress трохи менша – від однієї до восьми тисяч гривень за день. Далі зазначено контакти для зв'язку через месенджер. За посиланням відкривається чат нібито з менеджером. Для розсилання використовують як українські, так і закордонні номери, зокрема Анголи та США. 

Нагадуємо, що великі міжнародні компанії не розсилають пропозиції про роботу в особистих повідомленнях масово та не пропонують зв’язатися з рекрутером через стороннє посилання. 

Раніше шахраї використовували як прикриття державну програму «єДопомога»та пропонували українцям отримати сім тисяч гривень з конфіскованих активів Росії, також обіцяли виплати у розмірі 3500 гривень через російську агресію.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись