Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Шахраї розсилають у месенджерах повідомлення з пропозиціями роботи в Amazon та AliExpress

Шахраї представляються менеджерами з найму в одній із компаній – Amazon чи AliExpress – і нібито шукають нових онлайн-працівників. Пропонують роботу з дому, прості завдання, які можна виконувати в будь-який час і будь-де, а також високу заробітну плату, яку начебто виплачують того ж дня. У разі Amazon обіцяють від 5 до 30 тисяч гривень за день.  «Заробітна плата» в AliExpress трохи менша – від однієї до восьми тисяч гривень за день. Далі зазначено контакти для зв'язку через месенджер. За посиланням відкривається чат нібито з менеджером. Для розсилання використовують як українські, так і закордонні номери, зокрема Анголи та США. 

Нагадуємо, що великі міжнародні компанії не розсилають пропозиції про роботу в особистих повідомленнях масово та не пропонують зв’язатися з рекрутером через стороннє посилання. 

Раніше шахраї використовували як прикриття державну програму «єДопомога»та пропонували українцям отримати сім тисяч гривень з конфіскованих активів Росії, також обіцяли виплати у розмірі 3500 гривень через російську агресію.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join