Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Подкаст «Русскій фейк, іді на***!» — розвінчуємо російську дезінформацію за 14 жовтня

Державна російська агенція новин «РИА Новости» оприлюднила колонку пропагандиста Петра Акопова, яка має назву «Почалася нова стадія демонтажу України». Її автор,  штатний пропагандист декількох російських ЗМІ, закликає російську владу не зупинятися на вже завданих руйнуваннях – і влаштовувати ракетні удари до повного знищення цивільної інфраструктури України «при всьому розумінні того, яку шкоду це завдасть цивільному населенню». Окрім цього, говоримо у випуску про такі фейки: Зеленського підтримують «ті самі країни, що підтримували Гітлера» та про те, що на ніч начебто потрібно вимкнути всі електроприлади — «стрибатиме» напруга.

Щоденний подкаст Вадима Міського виходить із перших днів великої війни. У ньому ми не лише розбираємо на атоми ворожі фейки, а й розповідаємо про те, як навчитися самостійно розрізняти маніпулювання, шахрайство та дезінформацію. Також спілкуємося з експертами різних галузей. Слухайте нас щобудня в ефірі «Українського радіо» о 07:50 та 19:50, а також у будь-який час на подкастингових платформах.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись