Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Українців уникатимуть як «чуми» через політику Офісу Президента та «ура-патріотів», що ніби увесь світ їм винен

Таку тезу поширюють анонімні телеграм-канали, які контролює ФСБ. Як приклад, пропагандисти наводять відмову мільярдера Ілона Маска оплачувати послуги Starlink в Україні нібито через образу на слова посла Андрія Мельника, який порадив йому «йти до біса».

«Детектор медіа» з’ясував, чи правда, що Маск відмовився сплачувати за обслуговування Starlink в Україні через образу на українців.

За даними CNN, листа до Пентагону з повідомленням про відмову в фінансуванні Starlink надіслали ще у вересні. Тобто задовго до появи пропозицій Маска щодо «мирного плану» російсько-української війни, які він опублікував у Twitter 3 жовтня і, відповідно, жорстку реакцію українців щодо його порад.

У такий спосіб пропагандисти намагаються показати, що українці невдячні й тому їм не варто допомагати.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись