Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Українців уникатимуть як «чуми» через політику Офісу Президента та «ура-патріотів», що ніби увесь світ їм винен

Таку тезу поширюють анонімні телеграм-канали, які контролює ФСБ. Як приклад, пропагандисти наводять відмову мільярдера Ілона Маска оплачувати послуги Starlink в Україні нібито через образу на слова посла Андрія Мельника, який порадив йому «йти до біса».

«Детектор медіа» з’ясував, чи правда, що Маск відмовився сплачувати за обслуговування Starlink в Україні через образу на українців.

За даними CNN, листа до Пентагону з повідомленням про відмову в фінансуванні Starlink надіслали ще у вересні. Тобто задовго до появи пропозицій Маска щодо «мирного плану» російсько-української війни, які він опублікував у Twitter 3 жовтня і, відповідно, жорстку реакцію українців щодо його порад.

У такий спосіб пропагандисти намагаються показати, що українці невдячні й тому їм не варто допомагати.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join