Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна витрачає надто багато боєприпасів

Проросійські телеграм-канали пишуть, що тієї кількості артснарядів, які Україна нібито використовує за день, вистачило б невеликій європейській країні на рік у мирний час. Мовляв, виробництво боєприпасів можна наростити, але для цього потрібно кілька років. Нібито Європа зараз не може задовольнити «апетит» України, оскільки там криза з боєприпасами.

Ці меседжі — маніпулятивні. Будь-яка країна в мирний час витрачає значно менше боєприпасів, ніж під час війни. Інтенсивність бойових дій, а отже й витрата боєприпасів, також може бути різною. Жодна країна з міркувань власної безпеки не може віддати Україні всі свої боєприпаси. Саме тому, Східна Європа та США нарощують обсяги виробництва боєприпасів з 2022 року. Зараз підприємства Східної Європи випускають зброю, артилерійські снаряди та решту військового обладнання темпами, яких не було з часів холодної війни, щоб допомогти Україні у її боротьбі з Росією.

Поширюючи меседжі, що в інших країнах зброя завершується, що Україні не хочуть постачати зброю, що нові постачання сприятимуть ескалації,  або ж що Україні передають неякісну чи застарілу зброю, агітпроп намагається знецінити західну допомогу та деморалізувати Українців.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись