Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українська армія та влада евакуюються з Куп’янська

У телеграм-каналах та проросійських медіа поширюють повідомлення, що нібито українська армія та органи влади залишають Куп’янськ. Зокрема, такі повідомлення потрапили й в англомовний простір. Це — неправда. 

Керівник Куп’янської військової адміністрації Андрій Канашевич спростував цю інформацію. Він повідомив, що працівники районної військової адміністрації, СБУ, Національної поліції, прокуратури Куп’янського району перебувають на робочих місцях та продовжують у належний спосіб виконувати свою роботу. Українська армія за словами Канашевича тримає ситуацію під повним контролем.

Як пише Харківський антикорупційний центр, протягом останнього часу росіяни ширять фейкові повідомлення про новий наступ російської армії на Харків, Куп’янськ, Дворічну, Ізюм та інші населені пункти. Також пропагандисти розповідають, що Україна нібито не відновлює звільнені території.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись