Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна не здійснює відновлення звільнених населених пунктів

Про таке пишуть проросійські телеграм-канали. Мовляв, влада надає перевагу стабілізаційним заходам, а не відновленню населених пунктів. Зокрема, нібито нещодавно звільнений Херсон перебуває на межі гуманітарної катастрофи. Нібито в місті немає водо- та енергопостачання, недостатньо ліків, пального тощо. Мовляв, така сама ситуація й на деокупованій Харківщині. Нібито так українська влада «віддячує» українцям, які чекали на деокупацію.

Російська пропаганда продовжує маніпулювати інформацією про деокуповані території України. Херсон опинився на межі гуманітарної катастрофи саме під час російської окупації. Після деокупації у місті відновлюють системи життєзабезпечення попри щоденні обстріли з боку російської армії. Станом на 4 грудня у Херсоні відновили енергопостачання на 85%. Також у місті відкрили «Пункти незламності» й розгорнули додаткові центри видачі гуманітарної допомоги. Поступово у Херсоні відновлюють роботу мережі супермаркетів. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись