Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Польські спецпризначенці під командуванням НАТО воюють в Україні

Про це повідомляють закордонні проросійські медіа. Мовляв, зведена оперативна група офіцерів і бійців польських спецсил в українській формі прибула до Марганця Дніпропетровської області для виявлення проросійськи налаштованих жителів міста. Цей підрозділ перебуває під оперативним управлінням штабу НАТО. Це — неправда. 

Країни НАТО не беруть участі у бойових діях в Україні. На поширення фейку звернули увагу фактчекери EU vs Disinfo. Вони зазначають, що немає жодних доказів присутності військ НАТО в Україні. Західні інструктори  лише  навчають українських військових користуватися сучасною зброєю, яку постачають Україні партнери. 

Російська пропаганда постійно поширює наратив про іноземних військових, які нібито воюють в Україні. Мовляв, Україна підтвердила намір НАТО вступити у війну проти Росії. Також агітпроп писав, що генеральний секретар не хоче припиняти вогонь в Україні, а НАТО «змушує» Росію знищити Україну.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись