Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна використовуватиме західну зброю, щоб вбивати росіян та нападати на російську територію.

Інформацію з таким посилом поширюють анонімні проросійські телеграм-канали. Їхні автори переконані в тому, що якщо Захід подовжить постачати зброю Україні, вона почне використовувати її для нападу на Росію. Однак представники української влади вже неодноразово пояснювали, що Україна використовує зброю, яку надають країни-союзники виключно у цілях самозахисту, — щоби відбиватися від ворога, який нападає на нашу територію та захищати власний суверинітет. Це розуміють і західні партнери. Зокрема, глава німецького Міноборони Крістіне Ламбрехт сказала щодо невикористання зброї у нападі на Росію: "Нам не потрібно було вимагати цього від українців, вони самі це чітко заявили. Ми маємо впевненість у тому, що Україна використовуватиме зброю тільки для оборони".

Україна — мирна держава, й не нападає на інші країни, а у випадку російсько-української війни лише захищається. тому зброя потрібна саме для оборони. Однак використовуючи такий меседж російська пропаганда хоче переконати наших західних партнерів та суспільство, що давати зброю Україні може бути небезпечно. Росії вигідно робити все для того, щоби країни-партнери не надавали нам зброю для захисту.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись