Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україні потрібно здатися, адже «почесна капітуляція важлива для збереження життів».

За даними Центру протидії дезінформації, російська пропаганда за допомогою японського парламентаря Мунео Судзукі намагається схилити Україну до перемовин з Росією та капітуляції. Зокрема, Судзукі в коментарі російському «РИА» від 22 червня поклав на Україну провину за те, що Росія розв’язала повномасштабну війну. За його словами, «Київ відповідальний за невиконання Мінських угод». Як повідомляють у Центрі, така заява японського політика є продовженням його риторики про те, що Україні слід терміново капітулювати. «16 червня видання Yahoo News Japan опублікувало статтю Судзукі, в якій політик заявив: якщо Україна не може воювати без допомоги Заходу, "почесна капітуляція важлива для збереження життів"», — стверджують у Центрі.

Проте ця заява отримала шквал критики з боку японського суспільства, яке підтримує територіальну цілісність України. У Центрі додають, що напередодні саміту G7, який відбудеться в Німеччині 26 червня, Росія через лояльних політиків ще активніше намагається схилити Україну до перемовин.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись