Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Іноземці, які воюють в українській армії, — злочинці й Росія не має використовувати норми Женевської конвенції щодо них.

Російська пропаганда поширює інформацію, що іноземні найманці не є законними комбатантами і не підпадають під дію Женевської конвенції. У той же час вони стверджують що ті, хто воює проти України — є добровольцями і мають бути захищеними. Ці меседжі спростували в EU vs DISINFO: “Національність солдата не має значення … Комбатанти є членами збройних сил сторони, що перебуває в конфлікті, або входять до неї добровольцями. Той факт, що особа є громадянином третьої держави, а не громадянином збройних сил, у яких вона служить, вважається нерелевантним, коли йдеться про визначення статусу учасника бойових дій чи військовополонених”, — стверджують експерти.

Тобто іноземцям достатньо офіційно перебувати у складі будь-якого підрозділу ЗСУ для того, щоб користуватись своїми правами. Саме тому іноземний легіон офіційно є підрозділом ЗСУ. Натомість найманці, які воюють на боці окупантів та так званих ДНР і ЛНР не мають жодного законного статусу. Росія вкотре використовує подвійні стандарти: відмовляється поважати права іноземців, які законно служать в рядах української армії, й одночасно безпідставно надає ці права своїм найманцям.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись