Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Дев’ятирічний син президента України є його військовим радником.

Інформацію про те, що дев’ятирічний син українського президента є його “військовим радником” поширюють російські пропагандисти. У своїх повідомленнях вони посилаються на слова Олени Зеленської про те, як її син реагує на те, що відбувається в країні. Проте це — маніпуляція. Зеленська не називала свого сина військовим радником Зеленського.

Як пише EU vs DISINFO, такі заяви спотворюють коментарі першої леді України Олени Зеленської, щоби показати, що українське керівництво некомпетентне й принизити Україну. Насправді Олена Зеленська розповіла Daily Mail про те, як вона спілкується зі своїми дітьми на тему війни і як відрізняється реакція старшої доньки Олександри та молодшого сина Кирила. Тобто російські пропагандисти намагаються реакції дев’ятирічного хлопчика на війну в його країні видати за військові поради президенту. У такий спосіб російська пропаганда прагне висміяти військове керівництво України, щоби показати, що воно нібито настільки некомпетентне, що потребує дитячих порад.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись