Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Одеській поліклініці №23 розмістили ракетні установки.

Про це повідомляють російські пропагандистські медіа, а також у місцевому сегменті соцмереж. Мовляв, у медзаклад завезли ракетні устанвоки, тому приймати хворих там більше не можуть. Однак це — неправда.

“Українські військові не встановлювали у поліклініці ракетні установки й не зберігають там жодну іншу зброю. Фейк спростувала Одеська міська рада. "Російська пропаганда продовжує поширювати фейки про Одесу. Цього разу міноборони окупантів заявило про знаходження військових об'єктів на території міської поліклініки №29. Мер Одеси Геннадій Труханов разом з британськими журналістами прибув до медустанови, щоб показати, що це звичайна полініка, де щодня надають допомогу більш ніж 300 одеситам", — йдеться у повідомленні. Із відео видно, що у поліклініці триває прийом, й ракетрних установок там немає. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись