Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Через санкції проти Росії Австрія повернулася у «вугільне століття».

Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ. Наприклад, видання РИА-новости стверджує, що санкції нібито змусили Австрію повернутися у «вугільне століття», й мовляв, зменшити використання газу. У своїх повідомленнях пропагандисти посилаються на видання Bloomberg, у заголовку йдеться про протилежне. Фактчекери зі StopFake з'ясували, що рішення Австрії викликане не санкціями проти Росії, а прагненням мінімізувати ризики, які провокує Росія.

Як пише StopFake, Австрія не «повертається у вугільне століття», а лише диверсифікує свої джерела, щоб перестрахуватися на той випадок, якщо з вини Росії в країні можуть початися перебої з постачанням газу. Причиною такого рішення австрійського уряду є не санкції проти Росії, як про це пишуть пропагандисти, а одностороннє рішення Росії обмежувати постачання природного газу до європейських споживачів з метою шантажу, залякування європейців, щоб змусити Європейський Союз зняти санкції проти Кремля. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись