Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Україна дозволить грабувати так званих прихильників Росії

Таку тезу у своїх ЗМІ активно поширює російська пропаганда. Як пише StopFake, у такий спосіб пропагандисти по-своєму інтерпретували один із нових законів, який незабаром підпише президент Володимир Зеленський. «Йдеться про документ, який має підвищити ефективність санкцій, пов'язаних з активами певних людей. У перекладі російського агітпропу це перетворилося на "легалізацію пограбування прихильників Росії"», — пишуть фактчекери.

За даними пропагандистів, конфісковувати майно будуть у всіх, хто за Росію, адже цей Закон «офіційно легалізував те, чим тероборона та нацбати займалися від початку російської спецоперації в Україні». Однак у законі йдеться не про обкрадання тих, хто за Росію, а про новий вид санкцій: конфіскацію активів у росіян, білорусів, громадян інших країн, які несуть істотну загрозу національній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України, а також сприяють цим діям. Такий суворий захід застосовуватиметься лише у період дії воєнного стану.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись