Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Приниження Росії санкціями зажене світ у газову пастку

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, таку тезу поширює ветеран розвідки США Пол Пілар у світовому інформаційному просторі. Він також закликає країни Заходу піти на поступки росії та зупинити нову так звану холодну війну.

Як ідеться у повідомленні Центру, 16 травня видання The National Interest опублікувало матеріал авторства Пілара під назвою «Чим може завершитися холодна війна з росією?" На його думку, приниження Росії санкціями зажене світ у газову пастку, адже саме росія «формує» світовий енергетичний порядок денний. «Звичайно, цей матеріал активно тиражують російські медіа, додаючи вже від себе, мовляв, що світ ще довго буде оговтуватися після запроваджених проти Росії санкцій. Загалом П.Пілар просуває кремлівські тези в західному інформаційному сегменті понад 5 років. Періодично ветеран розвідки повідомляє "про колосальну світову підтримку путіна" та прогнозує, що усунення путіна від влади "зашкодить всьому світу". Нагадуємо! Ворог використовує так званих іноземних експертів, щоб через них нав’язати необхідну Росії думку», — йдеться у повідомленні Центру.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись