Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські військові некомпетентні, тому видають свої підбиті танки за знищену російську техніку

Інформацію про те, що українські військові нібито видають свої підбиті танки за російську техніку поширюють деякі російські ЗМІ та телеграм-канали. У повідомленнях стверджують, що нібито зловили українських військових на фальсифікаціях та некомпетентності. Як пише StopFake, зокрема федеральний канал «Росія 24» навіть присвятив одному з таких фактів сюжет у програмі новин.

«Російські ЗМІ стверджують, що українські військові некомпетентні та фотографуються на тлі своїх же підбитих танків "Булат", видаючи їх за російську техніку», — пишуть фактчекери. Але на фото не українські танки «Булат». Як пояснив в інтерв'ю StopFake експерт з танкової техніки Олександр Костур, в сюжеті каналу «Росія 24» з'являються зображення двох різних танків, але жоден з них не є танком «Булат» ЗСУ. За даними експерта, таких танків взагалі не було в українській армії. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись