Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Полонений британець, який був у Бучі, не бачив там ніяких звірств та вбивств

Інформацію про це поширило видання «Комсомольская правда». У виданні вийшов текст із заголовком: «Британский наемник: „Мы не видели в Буче никаких трупов”» редактора політичного відділу Валентина Алфімова. У тексті йдеться, що «Эндрю приехал на Украину отстаивать ее незалежность. Но, как и другие „дикие гуси”, решил, что жизнь все-таки важнее, сложил оружие и сдался в плен. Уже сидя в теплом кабинете, он дал интервью „RT на русском”, где и рассказал, как украинцы возили его в Бучу через пару дней после выхода оттуда наших частей». Далі у тексті наводять цитату цього ж Ендрю, який стверджує, що був у Бучі 3-4 квітня і не бачив там жодних трупів та руйнувань.

Однак в оригінальному інтерв'ю, на яке посилається автор тексту на Комсомольській правді, йдеться про те, що близько 3-5 квітня Ендрю не бачив руйнувань, однак не в самій Бучі, а на окраїні. Він так і каже: «Но, опять же, мы не были в самой Буче, нас держали на самой окраине». Проте Комсомольській правді та російським пропагандистам вигідно укотре заявити, що те, що відбулося в Бучі є лише постановою української армії для дискредитації російських військових. Крім того, що пропагандисти постійно маніпулюють темою Бучі й стверджують, що там все було добре, вони ще час від часу наголошують, що українська армія має наміри влаштувати «нову Бучу» в різних місцях України, щоби, знову ж таки, дискредитувати російську. Проте завдяки цій брехні пропагандисти прагнуть лише виправдати злочинні дії російських військових.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись