Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Україна дозволить грабувати так званих прихильників Росії

Таку тезу у своїх ЗМІ активно поширює російська пропаганда. Як пише StopFake, у такий спосіб пропагандисти по-своєму інтерпретували один із нових законів, який незабаром підпише президент Володимир Зеленський. «Йдеться про документ, який має підвищити ефективність санкцій, пов'язаних з активами певних людей. У перекладі російського агітпропу це перетворилося на "легалізацію пограбування прихильників Росії"», — пишуть фактчекери.

За даними пропагандистів, конфісковувати майно будуть у всіх, хто за Росію, адже цей Закон «офіційно легалізував те, чим тероборона та нацбати займалися від початку російської спецоперації в Україні». Однак у законі йдеться не про обкрадання тих, хто за Росію, а про новий вид санкцій: конфіскацію активів у росіян, білорусів, громадян інших країн, які несуть істотну загрозу національній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України, а також сприяють цим діям. Такий суворий захід застосовуватиметься лише у період дії воєнного стану.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join