Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У заступника керівника київської поліції є нацистське татуювання.

Інформація про це шириться у соціальних мережах. У дописах йдеться, що нібито чоловік на ім’я Артем Бонов, який має татуювання з нацистською символікою, є заступником начальника київської поліції. До фейкових дописів прикріплюють фото чоловіка зі свастикою та у формі міліції. Як пише VoxCheck, на фотографіях зображений справді користувач на ім’я Артем Бонов, який веде свою сторінку у «Вконтакте» та власний канал на YouTube. Сам Бонов писав, що влітку 2014 року був у складі добровольчого батальйону «Азов», а потім потрапив у СІЗО за підозрою у вбивстві сусіда, а пізніше його перевели до психіатричної лікарні у Львові. Проте ця інформація підтверджена лише дописами самого Бонова. Проте Бонов не обіймає посаду заступника начальника поліції. Його імені немає серед керівництва поліції міста Києва чи Київської області.

«У фейкових дописах додають фото Артема Бонова у міліцейській формі. Цю світлину можна знайти на сторінці Бонова у "Вконтакте". Шеврон на руці Бонова належить до тих, які носили підрозділи міліції України, що підпорядковувалися МВС до 2015 року. Проте в 2015 році створили Національну поліцію України. Із тих пір змінилися і шеврони на поліцейській формі», — пишуть фактчекери.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись