Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Постачання західними країнами зброї Україні може призвести до війни Росії зі США.

За даними Центру протидії дезінформації, таку тезу поширили кілька американських медіа із посиланням на слова Д. Бендоу, прихильника Трампа. Бендоу, просуваючи російський наратив, робить висновок, що начебто постачання західними країнами зброї Україні може призвести до війни росії зі США. «Хоча Бендоу наголошує, що Путін несе одноосібну відповідальність за війну в Україні, але, за версією науковця, саме "США та Європа спровокували" президента Росії, порушивши "дані Москві гарантії безпеки". Науковець вдається до маніпуляцій. Жодних гарантій нерозширення НАТО бути не могло, оскільки Альянс дотримується політики "відчинених дверей". Це не перші прокремлівські заяви Д.Бендоу, які просуває російська пропагандистська машина. Сьогодні через науковця Кремль намагається схилити Україну до перемовин, переконавши західний світ, що поступки Путіну, — начебто єдиний варіант завершення війни», — йдеться у повідомленні Центру.

Нагадаємо, російська пропаганда вже не вперше намагається просувати свої наративи через так званих західних експертів. У такий спосіб пропагандисти хочуть створити видимість підтримки дій Росії західним світом.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись