Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські військові підірвали цистерну з азотом на комбінаті «Азот» у Сєвєродонецьку.

Вибух цистерни з азотом на комбінаті «Азот» у Сєвєродонецьку стався 31 травня, тоді над містом можна було побачити оранжево-коричневу заграву. За даними StopFake, у цей момент у Сєвєродонецьку проходили запеклі бої між російськими військовими та ЗСУ. За повідомленнями Луганського ОВА та Держспецзв'язку України, у спробі вибити ЗСУ зі свого укріпрайону, авіаудар по будівлі комбінату «Азот» завдали російські військові. Близько 19:00 із Сєвєродонецька стали надходити перші повідомлення про підрив цистерни з азотом.

Як пише StopFake, версія про навмисний вибух бійцями ЗСУ цистерни з азотом на комбінаті «Азот» у Сєвєродонецьку, щоб отруйна хмара накрила окуповані території, виглядає недостовірно. У момент вибуху дув зовсім несприятливий вітер, який зніс би отруйну хмару на самих українських військових. Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли російська пропаганда намагається звалити злочини російської армії на українських військових. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись