Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росія завдала удару по Бескидському тунелю.

Інформацію про це поширив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Увечері 1 червня Росія завдала ракетного удару по залізничній інфраструктурі Львівщини, через що загинули люди, й тимчасово збився розклад руху потягів, які прямували із та на Закарпаття. Того ж вечора Антон Геращенко у своєму телеграм-каналі написав, що удару завдали по Бескидському тунелю, проте голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін та голова Львівської ОВА Максим Козицький спростували цю інформацію.

Сам Геращенко не спростував своїх заяв, натомість відредагував пост: в оновленому тексті вже немає згадки про Бескидський тунель. Нагадаємо, в умовах війни надзвичайно важливо користуватися перевіреними джерелами інформації й не поширювати інформації про ворожі удари, якщо вона ще не підтверджена офіційними структурами. Такі фейки шкідливі тим, що сіють панкіку та розхитують ситуацію в суспільстві. Детальніше. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись