Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У дитячому центрі «Республіка пілігрим», що працював у Маріуполі, виховували бойовиків.

Таку інформацію поширив представник Росії в ООН Василь Небензя. Він заявив, що військовослужбовці з полку «Азов» вербували дітей від 7 до 18 років та «готували майбутніх бойовиків». Зокрема, за його словами, така робота проводилася і в маріупольскому «Пілігримі».

Проте це — неправда. Насправді заклад був центром допомоги дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Вчора, 1 червня, вихованці «Пілігриму» провели акцію до Дня захисту дітей у Запоріжжі. Під час акції, за словами радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, учасники назвали пропагандою слова Василя Небензі, що нібито у дитячому центрі готували «бойовиків». Також вихованці Центру нагадали, що через російську агресію в Україні щодня гинуть діти й закликали світову спільноту допомогти їх захистити.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись