Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У Вроцлаві молодь влаштувала протест через українські прапори на транспорті

У телеграмканалах поширюють новину нібито про заклик молодіжного крила партії «Конфедерація польської корони» зривати по місту українські прапори з гаслами «ми не хочемо зробити з Польщі Укрополію», «українці геть в Україну», «з Україною в Польщі немає спільного майбутнього». У повідомленнях йдеться, що нібито цей протест поширився на Варшаву і прикордонні міста. Це не так.

Насправді у Вроцлаві чотири хлопці організували прес-конференцію під штаб-квартирою «Міської транспортної компанії» через невдоволення українськими прапорами, які вивісила компанія на автобусах і трамваях Вроцлава, та запропонували подати петицію замінити їх на польські прапори. Про «Укрполію» молодь справді говорила, але у контексті партійної риторики «Конфедерації польської корони» — партії-євроскептика, яка  виступає за «традиційну» Польщу. «Ми хочемо польської, а не райдужної, лівої чи кріпацької Польщі під диктовку брюссельських єврократів. Ми також не хочемо робити з Польщі Укрополію і не дозволимо цього зробити можновладцям», — йдеться у повідомленні. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись