Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation У Вроцлаві молодь влаштувала протест через українські прапори на транспорті

У телеграмканалах поширюють новину нібито про заклик молодіжного крила партії «Конфедерація польської корони» зривати по місту українські прапори з гаслами «ми не хочемо зробити з Польщі Укрополію», «українці геть в Україну», «з Україною в Польщі немає спільного майбутнього». У повідомленнях йдеться, що нібито цей протест поширився на Варшаву і прикордонні міста. Це не так.

Насправді у Вроцлаві чотири хлопці організували прес-конференцію під штаб-квартирою «Міської транспортної компанії» через невдоволення українськими прапорами, які вивісила компанія на автобусах і трамваях Вроцлава, та запропонували подати петицію замінити їх на польські прапори. Про «Укрполію» молодь справді говорила, але у контексті партійної риторики «Конфедерації польської корони» — партії-євроскептика, яка  виступає за «традиційну» Польщу. «Ми хочемо польської, а не райдужної, лівої чи кріпацької Польщі під диктовку брюссельських єврократів. Ми також не хочемо робити з Польщі Укрополію і не дозволимо цього зробити можновладцям», — йдеться у повідомленні. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join