Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Британці скаржаться на втому від Зеленського після його виступу на фестивалі

В мережі поширюють публікації про те, що британці нібито засудили «неумісний» виступ Володимира Зеленського на музичному фестивалі в Ґластонбері та «скаржаться на втому» від нього. Це — неправда.

У публікації узагальнили думку всіх жителів Великобританії, використавши коментар одного користувача до статті Daily Mail. У ній йдеться про виступ Зеленського на фестивалі й заклик поширювати правду про російське вторгнення в Україну та допомагати українським біженцям. Після звернення Зеленського аудиторія підтримала президента оплесками. Для маніпуляції російські медіа обрали один коментар. Як пишуть фактчекери VoxCheck, невідомо, чи був його автор учасником фестивалю і чи є він громадянином Великої Британії, адже будь-хто може залишити коментар на сайті. Крім згаданого, є й інші негативні коментарі про виступ Зеленського, проте їх недостатньо щоб об’єктивно оцінити рівень підтримки України у Великій Британії. 

Повідомлення про «втому» іноземних громадян від українців російська пропаганда використовує систематично для дискредитації міжнародного партнерства та допомоги українцям. Такий прийом використовували і для узагальнення «негативного ставлення» до українців у французів, німців, поляків тощо.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись