Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Британці скаржаться на втому від Зеленського після його виступу на фестивалі

В мережі поширюють публікації про те, що британці нібито засудили «неумісний» виступ Володимира Зеленського на музичному фестивалі в Ґластонбері та «скаржаться на втому» від нього. Це — неправда.

У публікації узагальнили думку всіх жителів Великобританії, використавши коментар одного користувача до статті Daily Mail. У ній йдеться про виступ Зеленського на фестивалі й заклик поширювати правду про російське вторгнення в Україну та допомагати українським біженцям. Після звернення Зеленського аудиторія підтримала президента оплесками. Для маніпуляції російські медіа обрали один коментар. Як пишуть фактчекери VoxCheck, невідомо, чи був його автор учасником фестивалю і чи є він громадянином Великої Британії, адже будь-хто може залишити коментар на сайті. Крім згаданого, є й інші негативні коментарі про виступ Зеленського, проте їх недостатньо щоб об’єктивно оцінити рівень підтримки України у Великій Британії. 

Повідомлення про «втому» іноземних громадян від українців російська пропаганда використовує систематично для дискредитації міжнародного партнерства та допомоги українцям. Такий прийом використовували і для узагальнення «негативного ставлення» до українців у французів, німців, поляків тощо.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join