Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Озброєні українці прориватимуться до Великобританії

Британське видання Daily Mail опублікувало матеріал про те, що до Великої Британії через Ла-Манш потрапили озброєні мігранти. Центр протидії дезінформації звертає увагу, що кремлівські медіа послалися на цей матеріал, хоча в ньому немає і згадки про українців. Російські ЗМІ додали припущення, що через збільшення поставок зброї до України Великобританії у майбутньому доведеться зіткнутися з озброєними українськими біженцями.

Мета такого меседжа, за висновком ЦПД, — сформувати враження, начебто допомога Україні зброєю загрожуватиме безпеці країн-союзниць. Офіційна позиція Великої Британії підтримувати Україну залишається незмінною, як і російська пропаганда на британському фронті. Зокрема, у соціальних мережах активно поширюються меседжі про втому британців від України та Зеленського.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись