Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У Нью-Йорку нібито зʼявився банер, на якому зображено, що війна в Ізраїлі важливіша, аніж в Україні

Проросійські ресурси почали поширювати інформацію, буцімто на одній із будівель Нью-Йорка є банер, що натякає на затьмарення теми війни в Україні ситуацією на Близькому Сході — війною в Ізраїлі. Мовляв, на банері лозунг «Stand with Ukraine» поступово витісняється іншим: «Stand with Israel». 

Цей кейс проаналізували експерти з Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Вони зʼясували, що інформація не відповідає дійсності. Компанія зовнішньої реклами Clear Channel Outdoors, що володіє правом на розміщення матеріалів у згаданому місці, повідомила в коментарі Reuters, що банер є фейковим. 

Уже не вперше росіяни фабрикують банери в різних містах світу з метою послаблення підтримки України її країнами-партнерами. Раніше ми спростовували інформацію, буцімто в Нью-Йорку розмістили рекламний банер із написом: «Немає Зеленського — немає війни».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись