Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure У Нью-Йорку нібито зʼявився банер, на якому зображено, що війна в Ізраїлі важливіша, аніж в Україні

Проросійські ресурси почали поширювати інформацію, буцімто на одній із будівель Нью-Йорка є банер, що натякає на затьмарення теми війни в Україні ситуацією на Близькому Сході — війною в Ізраїлі. Мовляв, на банері лозунг «Stand with Ukraine» поступово витісняється іншим: «Stand with Israel». 

Цей кейс проаналізували експерти з Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Вони зʼясували, що інформація не відповідає дійсності. Компанія зовнішньої реклами Clear Channel Outdoors, що володіє правом на розміщення матеріалів у згаданому місці, повідомила в коментарі Reuters, що банер є фейковим. 

Уже не вперше росіяни фабрикують банери в різних містах світу з метою послаблення підтримки України її країнами-партнерами. Раніше ми спростовували інформацію, буцімто в Нью-Йорку розмістили рекламний банер із написом: «Немає Зеленського — немає війни».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join