Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж В Україні нібито розгортається боротьба за владу

Речниця МЗС Росії Марія Захарова просуває наратив про те, що турбулентність в Україні наростає, мовляв, уже навіть починаються передвиборчі кампанії, щоб здобути владу. Чиновники та можновладці нібито не зважають на простих українців, багато з яких на межі виживання, а думають лише про свою вигоду. 

Цей меседж зафіксував Центр протидії дезінформації. Такі вислови від представниці МЗС Росії є нічим іншим, як спробою вкорінити думку в українському суспільстві про внутрішні конфлікти серед вищого керівництва України. З іншого боку, пропагандистські ресурси продовжують дискредитувати Президента України Володимира Зеленського й посилаються на його заяву про недоцільність виборів в Україні в умовах воєнного стану. Зрештою, ворог цілиться на те, щоб посіяти страх, непевність та сумніви серед українського суспільства щодо можливого перебігу справ у країні, застосовуючи одну з тактик пропаганди.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись