Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message В Україні нібито розгортається боротьба за владу

Речниця МЗС Росії Марія Захарова просуває наратив про те, що турбулентність в Україні наростає, мовляв, уже навіть починаються передвиборчі кампанії, щоб здобути владу. Чиновники та можновладці нібито не зважають на простих українців, багато з яких на межі виживання, а думають лише про свою вигоду. 

Цей меседж зафіксував Центр протидії дезінформації. Такі вислови від представниці МЗС Росії є нічим іншим, як спробою вкорінити думку в українському суспільстві про внутрішні конфлікти серед вищого керівництва України. З іншого боку, пропагандистські ресурси продовжують дискредитувати Президента України Володимира Зеленського й посилаються на його заяву про недоцільність виборів в Україні в умовах воєнного стану. Зрештою, ворог цілиться на те, щоб посіяти страх, непевність та сумніви серед українського суспільства щодо можливого перебігу справ у країні, застосовуючи одну з тактик пропаганди.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join