Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж У країнах Європи погіршується ставлення до біженців з України

Таку тезу днями поширювали проросійські телеграм-канали. У повідомленнях йдеться, що "всюди ставлення до українців вже похолоднішало". Мовляв, від цього об'єм підтримки, яку вони отримують, також значно зменшиться. "Ще місяці три-чотири і ситуація стане ще гіршою по відношенню до українців", — йдеться у повідомленнях.

Однак їхні автори не уточнюють про погане ставлення в яких саме країнах йдеться і роблять свої висновки посилаючись на якісь анонімні джерела. У повідомленнях також додають, що на заході українцям тепер дуже складно знайти роботу, хоча сезонні місця в агросекторі є, але там "пекельні умови" та низька оплата праці. Насправді така інформація шириться для того, щоби дискредитувати країни, які є союзницями України та знецінити їхню допомогу українським біженцям. Насправді у багатьох країнах ЄС українці можуть отримувати державну допомогу як біженці. Крім цього, українцям також допомагають мешканці тих країн. Нагадаємо, упродовж місяця російська пропаганда вже поширювала кілька фейків про "поганих біженців" з України, які згодом були спростовані.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись