Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message У країнах Європи погіршується ставлення до біженців з України

Таку тезу днями поширювали проросійські телеграм-канали. У повідомленнях йдеться, що "всюди ставлення до українців вже похолоднішало". Мовляв, від цього об'єм підтримки, яку вони отримують, також значно зменшиться. "Ще місяці три-чотири і ситуація стане ще гіршою по відношенню до українців", — йдеться у повідомленнях.

Однак їхні автори не уточнюють про погане ставлення в яких саме країнах йдеться і роблять свої висновки посилаючись на якісь анонімні джерела. У повідомленнях також додають, що на заході українцям тепер дуже складно знайти роботу, хоча сезонні місця в агросекторі є, але там "пекельні умови" та низька оплата праці. Насправді така інформація шириться для того, щоби дискредитувати країни, які є союзницями України та знецінити їхню допомогу українським біженцям. Насправді у багатьох країнах ЄС українці можуть отримувати державну допомогу як біженці. Крім цього, українцям також допомагають мешканці тих країн. Нагадаємо, упродовж місяця російська пропаганда вже поширювала кілька фейків про "поганих біженців" з України, які згодом були спростовані.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join