Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Шахраї обіцяють українцям 8900 гривень «допомоги від ЄС» за проходження опитування

Зловмисники запустили шахрайську схему у фейсбуку: пропонують українцям 8900 гривень «допомоги від ЄС» за проходженнях опитування. Як пише фактчекінговий проєкт «Брехунець», рекламу шахрайського сайту з «опитуванням» таргетують, зокрема, на волинян. За даними «Район.in.ua», цю схему використовують уже вчетверте — раніше фіксували такі випадки в 2019, 2020 і 2021 роках. Шахраї запустили у Facebook рекламу зі сторінки під «News of Ukraine», яку створили 30 березня.

У цій рекламі використовують крадене брендуванням ТСН, прапори України та Євросоюзу. «Самого допису на сторінці немає, а це означає, що публікували його через рекламний кабінет. Під дописом – лише один позитивний коментар від користувачки, яка начебто вже отримала кошти», — розповіли в проєкті «Брехунець». Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись