Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Сільське господарство в Україні зазнає удару. На цю галузь чекають серйозні проблеми

Таке твердження активно поширюється у проросійських телеграм-каналах. Мовляв, крупні сільськогосподарські компанії зменшують виробрництво, закриваються, а вирощування нового продовольства через війну може не відбутися.

Насправді ж, за офіційними даними, які озвучив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, навіть в умовах війни в усіх областях країни, крім однієї, розпочалася посівна. "В Україні в всіх областях, крім Луганської, почалася посівна кампанія. Допомагаємо аграріям, надали їм вже пільгове фінансування на 3,5 млрд грн. На сьогоднішньому засіданні ухвалили рішення про максимальне спрощення реєстрації сільгосптехніки", — сказав Шмигаль. Зважаючи на це, говорити про занепад сільськогосподарської галузі в Україні поки рано. Крім цього, повідомлень про масове припинення роботи сільськогосподарських підприємств також немає. Натомість розмови про це вигідні ворогу, оскільки у такий спосіб складатиметься враження, що одна з основних галузей, яка приносила прибуток країні, критично постраждала, і відповідно, — Україна зазнає потужних фінансових втрат.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись